Kina, en økonomisk stormakt.

Go down

Kina, en økonomisk stormakt.

Poste by Admin on Fre Feb 25, 2011 1:07 pm

Kina har de siste 30-40 årene slått seg opp til å bli ledende på verdensmarkedet. Gjennom billig arbeidskraft og bruken av vestlig teknologi har Kina utviklet seg stort, og i et utrolig tempo.
Etter at Kina ble tatt opp i WHO (Verdens handelsorginasasjon) har landet hatt en eksportøkning på 30% hvert år. De er nå verdens største leverandør av industrivarer. I tillegg eksporteres det også ekstremt med klær, tekniske apparater og biler.

I 2005 var EU's økonomi omtrent dobbelt så stor som Kinas. Etter den økonomiske krisen som har vært i Europa, regner man med at EUs økonomi bare vil være halvannen så stor. Og etter hvert bli forbigått av sine konkurrenter i Øst. Utviklingen tilsier at Kina innen ikke mange år vil ha en større økonomi enn både europa og USA tilsammen. Den økonomiske krisen må ta sin del av skylden av dette, men også mentaliteten er forskjellig. Mens europeerne virker fornøyde med lav pensjonsalder, mindre arbeidstimer og lengre ferier, ser vi Kineserne stadig søker mulighetene til å utvikle seg, og få enda mer makt på det økonomiske markedet. (e24.no)

Kineserne kommer til å bli større. P.g.a den billige arbeidskraften klarer de å eksortere ut varer billig. De billige prisene presser prisene ned rundt om i verden. Tror vi kan belage oss på et kinesiske herredømme hva gjelder kinesisk økonomi, og varer.

Admin
Admin

Antall Innlegg : 9
Join date : 23.02.2011

Vis Medlemmets Profil http://kina.norwegianforum.net

Til Toppen Go down

Til Toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet