Kinas vei videre

Go down

Kinas vei videre

Poste by Admin on Fre Feb 25, 2011 1:28 pm

Kina er framtiden. De er på vei til å bli verdensledende innen økonomi, handel og eksport.
Mulighetene er store og mange. Kineserne står med åpne armer for utenlandske virksomheter. De er villige til å lære, og ta til seg ny lærdom, for så om noen år bli bedre enn oss.
Kineserne har en enorm arbeidsmentalitet. De jobber for og oppnå mer og mer. De er praktisk og pragmatiske. De jobber steinhardt for å nå sine mål, og skape noe for seg selv, samtidig som de er lærevillige og villige til å lære fra andre. De er også vennlige, åpen og direkte.

Dette ligger i grunn i den kinesiske tankegangen, og mye av dette ligger i bunn for at de har lyktes, og at de kommer til å lykkes i årene framover. Denne lysten på å bli bedre og bedre, større og større.

(http://www.karrieremagasinet.no/Internasjonal-karriere/TEMA-Kina/Kina-er-fremtiden)

Men det finnes også utfordringer i Kina.
Kina er et stort land, gigantisk egentlig, både når det gjelder folketall, og areal. Dette har ført til utfordringer. Selv om landet har vært igjennom en blomstring periode, har langt fra hele landet fått tatt del i denne forvandlingen, om jeg for kalle det det. Veksten har stort sett skjedd i de største byene og langs sør-øst kysten. Dermed har forskjellene i landet vokst med utviklingen deler av landet har hatt. I tillegg som det skaper visse spenninger i landet. Målet for de kinesiske myndighetene er å jevne ut dette, skape økonomisk utvikling i hele landet.
For og gjennomføre dette må det gjøres noe med næringsfriheten, eiendomsrettighetene og i det finansielle systemet. Siden det ikke finnes eiendomsrett til land i Kina, må dette leies av staten, det er mange regler for å bygge og eller starte næringsvirksomhet.
(http://e24.no/kommentarer/spaltister/fortsetter-kinas-vekst/20022606)

Kina har utfordringene også. Spørsmålet blir hvordan styresmaktene skal klare å innkludere hele landet, ikke bare deler av det, som i dag, i den økonomiske blomstringen og utviklingen. Hvordan rette ut de sosiale ulikhetene og skape harmoni blant folket. Svaret gjenstår å se.

Admin
Admin

Antall Innlegg : 9
Join date : 23.02.2011

Vis Medlemmets Profil http://kina.norwegianforum.net

Til Toppen Go down

Til Toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet